top of page
escaperoomopmaat-logo-defweb.png

Een Escape Room op Maat, waarom?

Let the Game tell your Story

Vertel uw verhaal door gebruik te maken van de kracht van het spel. De escape room prikkelt jouw doelgroep om met uw boodschap aan de slag te gaan. 

Een effectieve en activerende (leer)vorm

Escape Rooms hebben een hoge funfactor en zijn tegelijkertijd geschikt om met inhoud samen te gaan. Daardoor zijn escape rooms ideaal om in te zetten om jouw boodschap over te brengen. 

Fun is essentieel om je doelgroep aan te spreken en over te halen zich open te stellen voor jouw boodschap. Een escape room is daarom effectiever dan een presentatie of 'saaie' cursus.

Onderzoek heeft aangetoond dat ervarend leren een effectieve en activerende leervorm is. In de praktijk krijgen wij deze positieve feedback ook van onze klanten. De boodschap blijft hangen en opent nieuwe gesprekken.

Waarom jullie eigen escape room? 

Een escape room...

... spelen heeft aantrekkingskracht

Het wordt makkelijker om je publiek te bereiken. Het spelen van een escape room wordt een stuk aantrekkelijker gevonden dan een workshop of presentatie. 

... zorgt voor betrokken spelers

Een escape room is een spel met tijdsdruk. Een spel dat de spelers willen oplossen. Om dat binnen de gestelde tijd te kunnen doen, zullen ze aan de slag moeten gaan met jouw boodschap. Een grote kans dus, dat jouw boodschap blijft hangen.

... laat mensen samenwerken

Spellen en puzzels in een escape room zijn zo gemaakt dat ze meerdere personen nodig hebben om opgelost te worden. Dit zorgt voor onderlinge verbondenheid.

... zorgt voor een hogere betrokkenheid bij jouw organisatie

Doordat de spelers een positieve ervaring hebben gehad met jouw escape room en op een intensieve manier met jouw verhaal bezig zijn geweest, plus de waardering van het plezier dat ze hebben gehad tijdens het leren, zullen ze een hogere mate van betrokkenheid tonen bij jouw boodschap en ook jouw organisatie.  

... is in vele vormen te maken

Het concept van de escape room is in vele vormen te gieten. Het kan online, op locatie of beide gemaakt worden. Het kan gemaakt worden voor één evenement of een vast programma-onderdeel worden. Samen vinden we de geschikte vorm om jullie boodschap over te brengen.

De verschillende vormen

Op locatie

Een fysieke escape room die op locatie wordt opgebouwd door ons. Indrukwekkend om te zien van de buitenkant, een echte eyecatcher. Dit kan een omgebouwde container of srv-wagen zijn, maar ook in een geschikte, donkere, ruimte worden ingebouwd. Bezoekers kunnen er niet omheen dat er een escape room is.

Online

Tegelijk spelen met collega's op verschillende locaties? De behoefte om veel informatie visueel te delen? Dan is een online escape room dé oplossing.  Ideaal voor onboarding, het overbrengen van beleidsvisie of het behandelen van een ingewikkeld onderwerp. 

Hybride

Een mooie tussenoplossing. Er is minder fysiek bouwwerk nodig, een deel van de informatie kan op een scherm getoond worden, maar er is nog steeds een opvallend spel aanwezig op locatie. En waarom vasthouden aan één locatie, deze vorm is ook geschikt om op meerdere plaatsen in het land dezelfde fysieke game te spelen met een online verbinding tussen de groepen.

bottom of page